Backup af din WordPress-side – 3 nemme metoder og 1 svær

WordPress som CMS (Content Management System) er fantastisk at arbejde i lige indtil den dag du kommer til at rode lidt for meget i koden eller måske bliver hacket.

Her er en backup rar at have ved hånden.

Men WordPress tager ikke (endnu) backups af sig selv. Nogle webhosts gør. Generelt er det anbefalelsesværdigt selv at have styr på din backup, så du ved at den kører og ved hvor dine filer ligger gemt den dag du skal bruge dem.

Ja, ja – rigtige mænd tager ikke backup, de græder. Men for at spare dig nogle tårer er her 3 smarte måder at tage backup på og 1, du godt kan springe over:

Spring over: Manuel backup

Der er intet, der forhindrer dig i manuelt at logge på FTP og MySQL og tage backup.

Men det er både rodet og svært at gøre til en rutine. Især når så mange apps kan gøre det for dig (næsten) gratis.

Regn heller ikke med at din webhost automatisk tager backup for dig. Det er nærmere undtagelsen end reglen og selv når det er tilfældet er det ofte kun hver uge eller hver anden uge. Se oversigt over billige webhoteller her, hvor også backup er medregnet i tabellen.

Lad os derfor gå videre til de 3 reelle muligheder:

Mulighed 1: Vaultpress

Vaultpress er udviklet af Automaticc – det samme team, der står bag udgivelsen af WordPress ledt an af Matt Mullenweg.

Vaultpress er et betalingsplugin, der starter ved 5 dollars for de fleste sider. Det er cirka 35 kroner om måneden i dagens kurs.

For den pris tager Vaultpress en daglig backup af din side; både FTP og MySQL, hvis du ønsker det.

Det er i din MySQL-database, at alle dine indlæg, opsætningen af din side, dine sider, dine kommentarer og resten af indholdet er gemt. Denne fylder ikke mange megabyte og kan derfor backes up dagligt. I dine mapper, tilgængelige med FTP, ligger dine billeder, WordPress-filer med videre. Det er ikke nødvendigt at tage backup af denne dagligt, da denne installation kan fylde mange hundrede megabyte og ikke indeholder dit reelle indhold. Et par gange om måneden er rigeligt og sparer dig for meget båndbredde.

Mulighed 2: MyRepono

Som lidt mere avanceret, men til gengæld også mere skræddersy-bart alternativ til Vaultpress finder vi MyRepono.

I stedet for en fast pris om måneden ”tanker du din konto op”. Du bruger dine credits i et tempo, der afhænger af hvor ofte du tager backup af en så og så stor database og installation.

Du kan time dine backups og være mere specifik end Vaultpress tilbyder. Det er måske relevant for 5 % af jer, der læser denne tekst. For resten vil et abonnement på 5 dollars til Vaultpress give bedre mening, da det er ultra-nemt at sætte op og bare virker fra dag 1 af.

Mulighed 3: WordPress to Dropbox-backup

Som en sidste mulighed findes der et gratis plugin kaldet X, der linker din WordPress-installation sammen med din Dropbox-mappe.

Pluginnet kan tage backup i det tempo du ønsker. Det er en smart løsning, hvis du bruger Dropbox meget i forvejen – så ved du altid, hvor du skal finde dine filer igen.

Vær opmærksom på, at selvom pluginnet er gratis kan du blive ’presset’ over i at købe et større abonnement på Dropbox for at kunne have plads til dine mange backups. En terabyte (1000 gigabytes) koster lige nu blot 10 dollars om måneden på Dropbox eller cirka 700 kroner om året, hvis du betaler et år forud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *